Vprašanje:

Prejel sem odpoved iz poslovnih razlogov. Zaposlen sem bil za nedoločen čas. Odpovedni rok se izteče 31.7.2016. Mi pripada celoten dopust in regres?


Odgovor:

Če delavcu delovno razmerje preneha sredi leta, mu za to leto (v tem konkretnem primeru za leto 2016) pripada sorazmerni del dopusta in sorazmerni del regresa in sicer 1/12 za vsak dopolnjen mesec dela v tem letu.

Ker boste v 2016 zaposleni polnih 7 mesecev, Vam tako za letošnje leto pripada 7/12 dopusta in 7/12 regresa.

Več informacij o tem boste našli spodaj:

Informiran.si - Odgovori na najpogostejša vprašanja o regresu

Informiran.si - Koliko dopusta pripada delavcu, kako se določi in kako izrabi

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!