Vprašanje:

V obliki študentskega dela delam v javni ustanovi že 6 let. Me je ustanova po tolikih letih dolžna zaposliti?
 

Odgovor:

Težko rečemo, brez preučitve zadeve.

Vsekakor lahko na pristojnem delovnem sodišču vložite tožbo za ugotovitev obstoja delovnega razmerja. Predhodno morate od delodajalca pisno zahtevati odpravo kršitev, oz. sklenitev pogodbe o zaposlitvi. Če tega delodajalec ne stori, lahko vložite tožbo na delovno sodišče.

Glede na to, da je študentsko delo občasna oz. začasna oblika dela in če so v Vašem primeru obstajali elementi delovnega razmerja, bi lahko sklepali, da boste s takšno tožbo tudi uspeli.

Več informacij najdete na spodnjih povezavah:

Informiran.si - Kdaj delavec ne sme biti "zaposlen" preko podjemne / avtorske pogodbe ali s.p.-ja?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!