Vprašanje:

Delavec je dal odpoved s 15. 7. 2015. Letošnjega dopusta ni koristil. Mu pripada regres in v kakšni višini?
 

Odgovor:

V 2015 delavcu pripada sorazmerni del letnega dopusta in tudi sorazmerni del regresa. Za vsak dopolnjen mesec dela mu pripada 1/12, torej mu v 2015 pripada 6/12 (1/2) dopusta in regresa.

Celotni regres za letni dopust je v višini najmanj minimalne plače (višji minimalni regres lahko določa tudi morebitna kolektivna pogodba, notranji akt delodajalca, ali pogodba o zaposlitvi).

Več si lahko preberete v spodnjem članku:

Informiran.si - Odgovori na najpogostejša vprašanja o regresu

Informiran.si - Koliko dopusta pripada delavcu, kako se določi in kako izrabi

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!