Vprašanje:

Podjetje je bilo v prisilni poravnavi - začetek prisilne poravnave je bil začet s 15.4.2012. Junija 2012 smo prejeli samo polovico regresa. Ali mi pripada še pol? Ali zadostuje izvršba ali tožba?
 

Odgovor:

V tem primeru je potrebno preveriti program prisilne poravnave, kjer so poleg regresa zajete tudi druge terjatve delavcev.

To lahko preverite tudi na spletni strani AJPESA-a, kjer so objavljeni vsi dokumenti in sklepi sprejeti v postopku.

Okvirna navodila, kako to storite najdete v članku: Je moj dolžnik v stečaju? Kako preveriti in kako prijaviti svojo terjatev v stečajno maso?

 

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!