Vprašanje:

Mi pripada odpravnina za 33 let dela v podjetju, ki je šlo v stečaj?


Odgovor:

Predvidevamo, da Vam je bila pogodba o zaposlitvi odpovedana s strani stečajnega upravitelja, ker je postalo Vaše delo nepotrebno.

V tem primeru Vam odpravnina pripada (106. in 108. člen ZDR-1), poleg tega pa odpravnina spada pod prednostne terjatve (21. člen ZFPPIPP).

To terjatev morate prijaviti v stečajno maso, kot prednostno terjatev (poleg morebitnih drugih terjatev, ki jih imate do podjetja).

e-obrazec: Prijava prednostnih terjatev v stečajnem postopku

e-obrazec: Prijava prednostnih in navadnih terjatev v stečajnem postopku

 

Več o tem si lahko preberete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Katere terjatve poznamo, kakšne so razlike med njimi in kako jih prijaviti v stečajno maso?

Informiran.si - Je moj dolžnik v stečaju? Kako preveriti in kako prijaviti svojo terjatev v stečajno maso?

Informiran.si - Kako poiskati podatke, ki jih potrebujemo za prijavo terjatev, kako izpolniti prijavo, ter kako spremljati stečajni postopek.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!