Vprašanje:

Kako se izterjajo terjatve iz stečajne mase?
 

Odgovor:

Kolikor razumemo, ste upnik, katerega dolžnik je šel v stečaj in želite te terjatve izterjati.

V tem primeru morate (to velja za večino terjatev) svoje terjatve prijaviti v stečajno maso, v 3. mesecih po pričetku stečajnega postopka. Prijavo terjatev vložite na sodišče, ki vodi stečajni postopek.

e-obrazci - Prijave terjatev

V kolikor gre za dolžnika, ki je fizična oseba (osebni stečaj) boste lahko terjatev terjali po zaključku postopka (tudi na podlagi sklepa o zaključku postopka), a le v kolikor se vaša terjatev ne bo odpustila v okviru odpusta obveznosti.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Katere terjatve poznamo, kakšne so razlike med njimi in kako jih prijaviti v stečajno maso?

Informiran.si - Je moj dolžnik v stečaju? Kako preveriti in kako prijaviti svojo terjatev v stečajno maso?

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja upnikov v zvezi s stečajem.

Informiran.si - Kako poiskati podatke, ki jih potrebujemo za prijavo terjatev, kako izpolniti prijavo, ter kako spremljati stečajni postopek.

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!