Vprašanje:

Oče upokojenec. Je direktor, jaz sem lastnik. Zaprl bi d.o.o. Ena terjatev ni poravnana, jo odplačujemo. Lahko tožijo očeta?

 

Odgovor:

V primeru predloga o prenehanju poslovanja po skrajšanem postopku morajo lastniki (v vašem primeru vi) podati notarsko overjeno izjavo, da so poplačane vse obveznosti družbe, urejena vsa razmerja z delavci oziroma, da prevzemate obveznost poplačila vseh morebitnih ostalih terjatev in obveznosti družbe.

V vašem primeru tako predlagamo, da na pristojno sodišče naslovi predlog za začetek stečaja nad podjetjem.

e-obrazec - Predlog za stečaj nad pravno osebo (ki ga poda stečajni dolžnik sam)

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!