Vprašanje:

Oče upokojenec. Je direktor, jaz sem lastnik. Zaprl bi d.o.o. Ena terjatev ni poravnana, jo odplačujemo. Lahko tožijo očeta?

 

Odgovor:

V primeru predloga o prenehanju poslovanja po skrajšanem postopku morajo lastniki (v vašem primeru vi) podati notarsko overjeno izjavo, da so poplačane vse obveznosti družbe, urejena vsa razmerja z delavci oziroma, da prevzemate obveznost poplačila vseh morebitnih ostalih terjatev in obveznosti družbe.

V vašem primeru tako predlagamo, da na pristojno sodišče naslovi predlog za začetek stečaja nad podjetjem.

e-obrazec - Predlog za stečaj nad pravno osebo (ki ga poda stečajni dolžnik sam)

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!