Vprašanje:

Podjetje je oklicalo poenostavljeno prisilno poravnavo. Kako dolgo traja, da postane pravnomočno? Jih lahko kdo terja do pravnomočnosti?
 

Odgovor:

Sklep o začetku poenostavljene prisilne poravnave postane pravnomočen, ko poteče rok za pritožbo. 

Zoper sklep o začetku poenostavljene prisilne poravnave je dovoljeno vložiti pritožbo v 15 dneh. Rok za vložitev pritožbe teče za osebe, ki se jim ta sklep vroči, od dneva vročitve, za druge osebe pa od dneva objave tega sklepa.

Seveda pa o pooenostavljeni prisilni poravnavi odločajo še vsi upniki, ki jih je dolžnik navedel v svojem poročilu o finančnem poslovanju, glede na višino svojih terjatev.

Glede terjanja s strani upnikov, pa bi morali poznati več informacij o konkretni zadevi, načeloma pa je odgovor pritrdilen.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Prisilna poravnava za podjetnike in mikro družbe

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!