Vprašanje:

Kupila sem hišo in ugotovila, da sta na njej prijavljena dva d.o.o. Ne dvigujeta pošte, ne delujeta v hiši. Kako ravnati?
 

Odgovor:

Glede na določilo 427. člena Zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju, se pravna oseba izbriše iz sodnega registra brez likvidacije če ne posluje na poslovnem naslovu, vpisanem v sodni register.

Kot lastnik objekta na naslovu, ki je v sodni register vpisan kot poslovni naslov pravne osebe, lahko pri notarju podate predlog za izbris d.o.o.-jev iz sodnega registra brez likvidacije.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!