Vprašanje:

Podjetje je šlo leta 2009 v stečaj. Odpravnine pa še nisem dobila. Lahko dam prijavo na policijo?
 

Odgovor:

Vsekakor bi bilo potrebno preveriti samo zadevo. Objave v stečajnem postopku so javno objavljene na AJPES-u, tako lahko sami preverite in ugotovite, zakaj odpravnina še ni bila izplačana.

Poleg tega je potrebno preveriti, ali ste svojo terjatev prijavili. Terjatve vam ni bilo potrebno prijaviti, v kolikor je šlo za prednostno terjatev (prednostne terjatve so odpravnine delavcem, ki jim je upravitelj odpovedal pogodbo o zaposlitvi, ker je njihovo delo zaradi začetka stečajnega postopka ali med postopkom postalo nepotrebno).

e-obrazci - Prijave terjatev

Samo dejstvo, da niste prejeli poplačila iz stečajne mase, ni podlaga zaradi katere bi lahko podali ovadbo na policijo. Ali obstaja podlaga za ovadbo, pa je potrebno, kot že omenjeno, potrebno konkretneje preveriti konkretno zadevo.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Katere terjatve poznamo, kakšne so razlike med njimi in kako jih prijaviti v stečajno maso?

Informiran.si - Je moj dolžnik v stečaju? Kako preveriti in kako prijaviti svojo terjatev v stečajno maso?

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja upnikov v zvezi s stečajem.

Informiran.si - Kako poiskati podatke, ki jih potrebujemo za prijavo terjatev, kako izpolniti prijavo, ter kako spremljati stečajni postopek.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!