Vprašanje:

Lahko oglašujemo hišo, ki je predmet prodaje v stečaju in smo mi ločitveni upniki?
 

Odgovor:

Premoženje, ki je predmet ločitvene pravice, ali denarno dobroimetje, doseženo z unovčenjem tega premoženja spada v posebno stečajno maso iz katere se poplačajo ločitveni upniki, ter (pred njimi) stroški, nastali z unovčenjem posebne stečajne mase. 

Za razliko od izvršilnega postopka, kjer Zakon o izvršbi in zavarovanju določa, da upnik lahko na lastne stroške objavi odredbo o prodaji nepremičnine v sredstvih javnega obveščanja, pa Zakon o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju te možnosti ne opredeljuje.

Vsekakor predlagamo, da se obrnete neposredno na stečajnega upravitelja, ki vodi postopek in morebitne aktivnosti preverite in uskladite z njim.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov za upnike v postopku izvršbe

Informiran.si - Katere terjatve poznamo, kakšne so razlike med njimi in kako jih prijaviti v stečajno maso?

 

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!