Vprašanje:

Lahko nemško podjetje zapre podružnico v Sloveniji, v primeru tožbe zaradi neizplačila nadur?
 

Odgovor:

Predvidevamo, da je "nemška podružnica" d.o.o., katerega lastnik in ustanovitelj je nemško podjetje. Ter da zoper slovenski d.o.o. na pristojnem delovnem sodišču teče tožba zaradi neizplačanih nadur.

Da. V kolikor so izpolnjeni zakonski pogoji, dolžnik (podjetje) lahko predlaga začetek stečajnega postopka. Delavec, ki podjetje toži, mora svoje terjatve nato prijaviti v stečajno maso.

e-obrazec -  Prijava terjatev v stečajno maso

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja upnikov v zvezi s stečajem.

Informiran.si - Katere terjatve poznamo, kakšne so razlike med njimi in kako jih prijaviti v stečajno maso?

Informiran.si - Je moj dolžnik v stečaju? Kako preveriti in kako prijaviti svojo terjatev v stečajno maso?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!