Vprašanje:

Je dolg do podjetja v stečaju izterljiv oz. prenosljiv po zaključku stečaja?


Odgovor:

Če razumemo prav, imate terjatev do podjetja v stečaju.

V tem primeru morate prijaviti svojo terjatev v stečajno maso. To morate storiti v roku 3. mesecev po oklicu o začetku stečaja na AJPES-u.

e-obrazec - Prijava terjatev v stečajnem postopku

Stečaj se zaključi s prenehanjem pravne osebe. To pomeni, da terjatev v delu, ki se v stečajnem postopku ne poplača, propade. Če terjatve ne prijavite v stečajno maso, propade v celoti.

Več si lahko preberete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Katere terjatve poznamo, kakšne so razlike med njimi in kako jih prijaviti v stečajno maso?

Informiran.si - Je moj dolžnik v stečaju? Kako preveriti in kako prijaviti svojo terjatev v stečajno maso?

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja upnikov v zvezi s stečajem.

Informiran.si - Kako poiskati podatke, ki jih potrebujemo za prijavo terjatev, kako izpolniti prijavo, ter kako spremljati stečajni postopek.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!