Vprašanje:

Podjetje je šlo v stečaj. Ostalo mi je še 20 dni lanskega dopusta. Mi ta dopust propade?


Odgovor:

Ne poznamo okoliščin stečajnega postopka, vendar predvidevamo, da neizrabljenega dopusta ne morete izkoristiti.

Predlagamo, da v tem primeru v stečajno maso prijavite tudi odškodnino (nadomestilo plače za čas neizrabljenega dopusta) za neizrabljen dopust.

e-obrazci - Prijave terjatev

Če gre za tekoči letni dopust, lahko to nadomestilo plače (do višine polovice minimalne plače) prijavite tudi v jamstveni sklad.

Več o tem si lahko preberete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Katere terjatve poznamo, kakšne so razlike med njimi in kako jih prijaviti v stečajno maso?

Informiran.si - Je moj dolžnik v stečaju? Kako preveriti in kako prijaviti svojo terjatev v stečajno maso?

Informiran.si - Kako poiskati podatke, ki jih potrebujemo za prijavo terjatev, kako izpolniti prijavo, ter kako spremljati stečajni postopek.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!