Vprašanje:

Je nekdanji delavec, ki je podal izredno odpoved zaradi kršitev delodajalca, oproščen plačil stečajnega postopka, če predlaga stečaj delodajalca?


Odgovor:

Po 233. člena ZFPPIPP, je delavec, ki vloži predlog za začetek stečajnega postopka, ker mu delodajalec dolguje plačilo vsaj dveh plač do višine minimalne plače aliplačilo davkov in prispevkov, ki jih mora izplačevalec obračunati ali plačati hkrati s plačilom plač delavcem za vsaj dva meseca in takšno stanje traja na dan pred vložitvijo predloga za začetek postopka zaradi insolventnosti.

Torej ste oproščeni plačila predujma, če Vam delodajalec dolguje izplačilo plač za vsaj zadnja dva meseca preden ste vložili predlog za stečaj delodajalca.

Več o tem si lahko preberete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Kako lahko delavec ali upnik sprožita stečaj dolžnika?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!