Vprašanje:

Je kazen v tujino potrebno plačati, tudi če je napisana in poslana na naš naslov samo v tujem jeziku? Radar. Italija.


Odgovor:

Kolikor razumemo iz vsebine vprašanja, vam obvestilo o prekršku ni bilo vročeno preko slovenskih organov, ampak vam je bilo vročeno neposredno s strani tujega prekrškovnega organa.

Če obstaja domneva, da naslovnik ne razume jezika, v katerem je listina sestavljena, mora tuj prekrškovni organ prevesti pisanje v uradni jezik države naslovnika oz. v jezik, ki ga naslovnik razume.

Ker obvestila niste prejeli v slovenskem jeziku, predlagamo pritožbo na podlagi DIREKTIVE (EU) 2015/413.

 

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!