Vprašanje:

Plačilni nalog za prekoračeno hitrost - radar. V času prekrška sem bila na Hrvaškem. Je evidentiranje na meji lahko dokaz?

 

Odgovor:

Da. V primeru ugovora lahko priložite ustrezne dokaze, s katerimi dokazujete, da niste storili prekrška.

Pri tem ni potrebno navajati dejanskega storilca prekrška. Seveda pa je potrebno v tem primeru potrebno predložiti zelo konkretne dokaze, s katerimi dokazujete, da prekrška niste storili vi.

e-obrazci - Kazniva dejanja in prekrški

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Koliko dopusta pripada delavcu, kako se določi in kako izrabi

Informiran.si - Dobil sem kazen za prekršek. Kaj lahko storim?

Informiran.si -  Kako ugovarjati zoper odločbo oz. plačilni nalog prekrškovnega organa.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!