Vprašanje:

Iz FURSA sva dobila globo za 900€ - prehitra vožnja v naselju. Nisva pa dobila slike/položnice z možnostjo plačila polovice.
 

Odgovor:

V kolikor ste prejeli obvestilo oz. opomin s strani FURS-a, je bila globa že predana v izterjavo. Možno je, da vam je plačilnega naloga niso mogli vročiti osebno, vendar pa le-tega ni bilo mogoče vročiti in je bilo obvestilo in kasneje pošiljka vročena v vaš nabiralnik.

Predlagamo, da preverite pri organu, ki je izdal globo in pri FURS-u, ki sedaj vodi izterjavo, kdaj in kako je bila zadeva vročena.

Načeloma pa imate sedaj možnost obročnega plačila globe.

 
V primeru nadomestitve plačila globe z delom v splošno korist, se upošteva celotna globa, ne le polovička.
 
Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Dobil sem kazen za prekršek. Kaj lahko storim?


MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!