Vprašanje:

Iz FURSA sva dobila globo za 900€ - prehitra vožnja v naselju. Nisva pa dobila slike/položnice z možnostjo plačila polovice.
 

Odgovor:

V kolikor ste prejeli obvestilo oz. opomin s strani FURS-a, je bila globa že predana v izterjavo. Možno je, da vam je plačilnega naloga niso mogli vročiti osebno, vendar pa le-tega ni bilo mogoče vročiti in je bilo obvestilo in kasneje pošiljka vročena v vaš nabiralnik.

Predlagamo, da preverite pri organu, ki je izdal globo in pri FURS-u, ki sedaj vodi izterjavo, kdaj in kako je bila zadeva vročena.

Načeloma pa imate sedaj možnost obročnega plačila globe.

 
V primeru nadomestitve plačila globe z delom v splošno korist, se upošteva celotna globa, ne le polovička.
 
Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Dobil sem kazen za prekršek. Kaj lahko storim?


MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!