Vprašanje:

Lahko kot invalid 1. kategorije opravljam delo v splošno korist, ker nimam sredstev za plačilo globe za prekršek?
 

Odgovor:

Zakon o pokojninskem in invalidskem zavarovanju določa, da invalid I. kategorije ni več zmožen opravljati organiziranega pridobitnega dela ali ni zmožen opravljati svojega poklica in nima več preostale delovne zmožnosti.

Zdravstveno stanje kot takšno ne more biti razlog, da bi vam bila prikrajšana pravica do nadomestitve plačila globe z opravo določenih nalog v splošno korist ali korist samoupravne lokalne skupnosti center za socialno delo pa mora najsti ustreznega izvajalca glede na vaše zdravstvene omejitve. 

Kljub svojemu zrdavstvenemu stanje ste zako upravičeni do nadomestitve plačila globe z opravo določenih nalog v splošno korist, pri čemer pa bo sodišče, poleg ugotovitve, ali izpolnjujete pogoj socialne ogroženosti tudi ali ste, glede na svoje zdravstveno stanje, sposobni opravljati naloge v splošno korist ali korist samoupravne lokalne skupnosti.

 
Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Dobil sem kazen za prekršek. Kaj lahko storim?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!