Vprašanje:

S hrvaške sem dobil, kolikor sem uspel razbrati in ugotoviti, notarsko izvršbo, zaradi neplačane parkirnine. Naj plačam?
 

Odgovor:

Na hrvaškem je postopek izvršbe nekoliko drugačen, kot v Sloveniji. Sklep o izvršbi na podlagi verodostojne listine lahko po hrvaškem pravu izda tudi notar. 

V pravilnem postopku bi na podlagi hrvaškega sklepa o izvršbi preko inštituta evropske izvršbe upniki sprožili postopek izvršbe preko slovenskega sodišča tudi v Sloveniji. Vendar le notarska izvršba v tem primeru ni dovolj, kar je potrdilo tudi evropsko sodišče. Postopek se lahko prične le na podlagi sodne izvršbe.

V kolikor kazni ne želite plačati opozarjamo, da ni dovolj zgolj, da je ne plačate, ampak vložite ugovor.

e-obrazec - Ugovor zoper hrvaški (notarski) sklep o izvršbi zaradi neplačila parkirnine

V kolikor ugovora ne boste vložili, bo sklep o izvršbi postal pravnomočen, in na podlagi tega pravnomočnega sklepa lahko kasneje pride do dejanske izvršbe v Sloveniji.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!