Vprašanje:

Dobil sem sklep o odvzemu vozniškega dovoljenja. Datum za zdravniški pregled je po poteku roka za ugovor. Kaj sedaj?
 

Odgovor:

Vsekakor predlagamo, da preverite možnosti naročanja še pri ostalih izvajalcih, ki opravljajo zdravniške preglede voznikov. Seznam izvajalcev, kjer lahko opravite zdravniški pregled Vam je na voljo tu: Seznam pooblaščenih izvajalcev kontrolnih zdravstvenih pregledov voznikov.

Glede na to, da je seznam slabo posodobljen, predlagamo, da preverite tudi pri zdravstvenih domovih v svoji okolici, ki jih ni na seznamu, ali opravljajo dejavnost kontrolnih pregledov voznikov.

e-obrazec: Predlog za odlog izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja

V kolikor nikjer ne boste uspeli pregleda opraviti v roku, vsekakor od zdravstvene ustanove pridobite potrdilo o prijavi na zdravniški pregled, ki ga priložite predlogu za odlog.

Zdravniško spričevalo lahko na sodišče pošljete ločeno, v okviru dopolnitve. Po potrebi lahko predlagate tudi podaljšanje roka za predložitev zdravniškega spričevala.

Več lahko preberete v članku:

Informiran.si - Kaj lahko storite, ko Vam grozi odvzem vozniškega dovoljenja (izpita) 

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!