Vprašanje:

Dobil sem sklep o odvzemu vozniškega dovoljenja. Datum za zdravniški pregled je po poteku roka za ugovor. Kaj sedaj?
 

Odgovor:

Vsekakor predlagamo, da preverite možnosti naročanja še pri ostalih izvajalcih, ki opravljajo zdravniške preglede voznikov. Seznam izvajalcev, kjer lahko opravite zdravniški pregled Vam je na voljo tu: Seznam pooblaščenih izvajalcev kontrolnih zdravstvenih pregledov voznikov.

Glede na to, da je seznam slabo posodobljen, predlagamo, da preverite tudi pri zdravstvenih domovih v svoji okolici, ki jih ni na seznamu, ali opravljajo dejavnost kontrolnih pregledov voznikov.

e-obrazec: Predlog za odlog izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja

V kolikor nikjer ne boste uspeli pregleda opraviti v roku, vsekakor od zdravstvene ustanove pridobite potrdilo o prijavi na zdravniški pregled, ki ga priložite predlogu za odlog.

Zdravniško spričevalo lahko na sodišče pošljete ločeno, v okviru dopolnitve. Po potrebi lahko predlagate tudi podaljšanje roka za predložitev zdravniškega spričevala.

Več lahko preberete v članku:

Informiran.si - Kaj lahko storite, ko Vam grozi odvzem vozniškega dovoljenja (izpita) 

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!