Vprašanje:

Lastnik avtomobila je oče brez vozniškega dovoljenja, hčer pa uporabnik. Oče vseeno vozi, naredi prekršek, kdo dobi kazen?
 

Odgovor:

V primeru, da prekrškovni organ že na licu mesta ugotovi, kdo je storil prekršek, dobi kazen ta oseba. Torej oče.

V kolikor se prekršek ugotovi drugače, denimo preko stacionarnega radarja, prekrškovni organ pisno obvestilo o prekršku pošlje lastniku oz. imetniku vozila ali drugače identificirani osebi, osumljeni storitve prekrška zoper varnost cestnega prometa na ozemlju Republike Slovenije.

Možno je, da prekrškovni organ obvestilo o prekršku posreduje uporabniku vozila. Torej hčeri. V tem primeru predlagamo, da vložite ugovor in navedete očeta kot storilca prekrška.

e-obrazci - Kazniva dejanja in prekrški

Več lahko preberete v članku:

Informiran.si - Kako ugovarjati zoper odločbo oz. plačilni nalog prekrškovnega organa.

Informiran.si - Dobil sem kazen za prekršek. Kaj lahko storim? 

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!