Vprašanje:

Lahko dobi tretja oseba (uporabnik v prometni) kazen, če avto vozi lastnik, ki je brez vozniškega dovoljenja?
 

Odgovor:

Pristojni organ, ki je ugotovil prekršek, pisno obvestilo o prekršku pošlje lastniku oz. imetniku vozila ali drugače identificirani osebi, osumljeni storitve prekrška zoper varnost cestnega prometa na ozemlju Republike Slovenije.

Možno je, da prekrškovni organ obvestilo o prekršku posreduje uporabniku vozila. V tem primeru ima uporabnik možnost ugovora in navedbe dejanskega storilca prekrška.

e-obrazci - Kazniva dejanja in prekrški

Več lahko preberete v članku:

Informiran.si - Kako ugovarjati zoper odločbo oz. plačilni nalog prekrškovnega organa.

Informiran.si - Dobil sem kazen za prekršek. Kaj lahko storim? 

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!