Vprašanje:

Lani sem dobil 14 točk - radar. Danes sem dobil 9 točk radar. Je kakšna možnost, da mi ne vzamejo vozniškega dovoljenja?
 

Odgovor:

Ko bo sodišče izdalo sklep o prenehanju vozniškega dovoljenja, lahko na sodišče vložite predlog za odlog izvršitve prenehanja vozniškega dovoljenja.

Temu predlogu je potrebno priložiti tudi zdravniško spričevalo. Seznam izvajalcev, kjer lahko opravite zdravniški pregled Vam je na voljo tu: Seznam pooblaščenih izvajalcev kontrolnih zdravstvenih pregledov voznikov.

e-obrazec:Predlog za odlog izvršitve prenehanja veljavnosi vozniškega dovoljenja

Tudi temu predlogu boste morali priložiti zdravniško spričevalo (razen če boste vložili predlog za vračilo začasno odvzetega vozniškega dovoljenja in ga boste priložili temu predlogu).

Če bo sodišče predlog upoštevalo, bo določilo preizkusno dobo (od 6 do 24 mesecev), ko ne boste smeli storiti hujšega prekrška in boste morali izpolniti obveznosti, ki jih bo določilo sodišče na podlagi zakona o voznikih.

Če bo sodišče po končani preizkusni dobi ugotovilo, da ste izpolnili vse obveznosti, vozniškega dovoljenja ne bo odvzelo.

Več lahko preberete v članku:

Informiran.si - Kaj lahko storite, ko Vam grozi odvzem vozniškega dovoljenja (izpita) 

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!