Vprašanje:

V Angliji sem kot fizična oseba kupil prehranska dopolnila po ugodni ceni. Ali jih sedaj lahko prodajam v Sloveniji preko spleta, brez da bi imel registrirano podjetje?
 

Odgovor:

V praksi je to sicer mogoče (denimo prodaja preko spletnih oglasnikov,...), čeprav to ni zakonito.

Za takšno prodajo bi namreč morali registrirati dejavnost (s.p., popoldanski s.p., d.o.o.), poskrbeti za vse zakonske obveze, ki jih prodaja teh izdelkov zahteva, ter seveda vsakemu kupcu tudi izdati račun, plačati davke itd...

Zato predlagamo, da se obrnete na eno izmed točk VEM, kjer lahko izveste več o registriranju podjetja (seznam točk VEM).

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!