Vprašanje:

Lahko najemnik, po pridobitvi soglasja za poslovni naslov (terenski s.p.), opravlja na tem naslovu še drugo dejavnost? 
 

Odgovor:

Za konkreten odgovor bi bilo potrebno preveriti, kakšen je dogovor med najemnikom in lastnikom. V kolikor je dogovor (tudi v najemni pogodbi) takšen, da je potrebno ločeno soglasje, mora najemnik le-tega pridobiti.

V kolikor gre za stanovanje v večstanovanjski stavbi, jo najemnik lahko opravlja, če ta dejavnost ne moti stanovalcev pri mirni rabi stanovanj in ne povzroča čezmerne obremenitve skupnih delov večstanovanjske stavbe. Za opravljanje dejavnosti mora etažni lastnik pridobiti soglasja solastnikov, ki imajo več kakor tri četrtine solastniških deležev, vključujoč soglasja etažnih lastnikov vseh posameznih delov, katerih zidovi ali stropi mejijo z njegovo stanovanjsko enoto, ob začetku opravljanja dejavnosti v delu stanovanja pa mora etažni lastnik o tem obvestiti upravnika.

To velja tudi za najemnika stanovanja, ki potrebuje tudi pisno dovoljenje lastnika stanovanja.

e-obrazec - Soglasje etažnega lastnika (soseda) za opravljanje dejavnosti v večstanovanjski stavbi

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!