Vprašanje:

Vsake toliko bi prodal malo oglja za žar. Je to dovoljeno brez računa in nič prijavljeno? Ni to glavni vir prihodka.
 

Odgovor:

Načeloma bi šlo v tem primeru opravljanje dejavnosti na trgu zaradi pridobivanja dobička, torej za pridobitveno dejavnost. Da bi lahko opravljali pridobitveno dejavnost, jo boste morali registrirati.

Bodisi je to registracija s.p.-ja, d.o.o.-ja, popoldanskega s.p.-ja ali denimo dopolnilne dejavnosti na kmetiji.

Predlagamo, da se obrnete ba eno od točk VEM, kjer Vam bodo tudi svetovali, katera oblika bi bila za Vas najbolj primerna.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!