Vprašanje:

Vpis dejanskih lastnikov. Imam s.p.. Moram vpisati dejanske lastnike v AJPES?


Odgovor:

Ne. Po določilih Zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma (ZPPDFT-1) so samostojni podjetniki posamezniki oz. posamezniki, ki samostojno opravljajo dejavnost, izvzeti iz obveznosti ugotavljanja in poročanja o dejanskih lastnikih.

V primeru samostojnega podjetnika posameznika ali posameznika, ki samostojno opravlja dejavnost se za dejanskega lastnika (če nadzor ne ugotovi drugače) avtomatsko šteje fizična oseba, ki je registrirana za opravljanje dejavnosti stranke, in je hkrati njen edini zastopnik.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Vse, kar morate vedeti o obveznosti ugotavljanja podatkov o dejanskih lastnikih.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!