Vprašanje:

Mora športno društvo, ki na svojem spletu omogoča naročilo kart in darilnih bonov, objaviti tudi splošne pogoje?
 

Odgovor:

Da. Glede na to, da gre za sklepanje pogodbe daljavo in pogodbe, oz. sklepanje pogodb zunaj poslovnih prostorov, mora športno društvo spoštovati vsa zakonska določila Zakona o varstvu potrošnikov, kamor spadajo tudi ustrezno oblikovani in objavljeni splošni pogoji poslovanja.

Obveznosti po Zakonu o varstvu potrošnikov namreč ne veljajo le za podjetja ampak tudi za zavode in druge organizacije oziroma druge fizične osebe, ki zagotavljajo potrošnikom blago in storitve.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!