Vprašanje:

Imam trgovino z rabljenimi osebnimi vozili. Lahko izstopim iz sistema DDV zavezancev?


Odgovor:

Če je Vaš obdavčljiv promet v zadnjih 12 mesecih višji od 50.000 EUR, morate biti vključen v sistem obračunavanja DDV-ja.

V tem primeru lahko zahtevo za izstop iz sistema DDV podate šele po tem, ko leto dni niste presegli 50.000 EUR letnega prometa.

Predlagamo, da se obrnete na svojo izpostavo DURS-a, da preverite Vaš konkretni primer.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!