Vprašanje:

Redno zaposlen. Polni delovni čas. Rad bi dodatno delal. Kako? Popoldanski s.p.? Mora biti sedanji delodajalec obveščen? 
 

Odgovor:

Dopolnilna dejavnost oz popoldanski s.p. je vsekakor možnost, ki jo kot zaposlen delavec lahko izkoristite. Predlagamo, da se obrnete na eno od točk VEM (seznam točk VEM), kjer Vam bodo podali več informacij pomagali poiskati pravo obliko, ki vam bo ustrezala.

Načeloma soglasja delodajalca ne potrebujete. To ne velja, če bi šlo za opravljanje konkurenčne dejavnosti. V tem primeru morate delodajalca seznanaiti in pridobiti soglasje.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!