Vprašanje:

Lahko oseba, ki je prejemnik denarne socialne pomoči, opravlja delo preko podjemne pogodbe?
 

Odgovor:

Načeloma lahko. Vendar pa se prejemki iz tega naslova upoštevajo pri sami odmeri socialne pomoči.

http://www.mddsz.gov.si/si/uveljavljanje_pravic/nova_socialna_zakonodaja/

Predlagamo, da kontaktirate svoj CSD, ter na svojem konkretnem primeru preverite, kako bi sklenitev podjemne pogodbe vplivala na Vašo upravičenost do denarne socialne pomoči.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!