Vprašanje:

Fb strani prodajajo proizvode brez računa in podatkov o firmi. Obstaja Fb politika za prodajo, ali se uprablja ZEPT, ZVPot?
 

Odgovor:

V vsakem primeru gre tu (vsaj sklepamo tako), za opravljanje dejavnosti in prodajo izdelkov in storitev potrošnikom.

V tem primeru mora prodajalec upoštevati določila ZVPot in ostale zakone, ki opredeljujejo, kako takšna prodaja lahko poteka.

Iz navedenega sklepamo, da gre tu za opravljanje dejavnosti "na črno" zato predlagamo, da podate prijavo na ustrezen inšpektorat (TIRS, FURS), ki bo preveril ali obstajajo nepravilnosti.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!