Vprašanje:

Po podjemni pogogodbi sem poučevala tuj jezik. Od dogovorjene neto plače mi je naročnik odštel še akontacijo dohodnine. Kaj naj storim?


Odgovor:

Predvidevamo, da je šlo tu za nesporazum. Verjetno ste med pogovori o višini plačila, Vi imeli v mislih neto znesek, naročnik pa bruto.

Tu bi morali pogledati dejansko pogodbo, ter preveriti, kako je dogovor zapisan v pogodbi.

Če je dejansko dogovorjen znesek neto, potem naročnika opozorite na napako. V vsakem primeru predlagamo, da poiščete pravno pomoč, ter po potrebi vložite tudi tožbo.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!