Vprašanje:

Koliko delovnih ur na mesec sme opraviti redno zaposlena oseba po podjemni pogodbi? Sme imeti kaj nadur?
 

Odgovor:

Delo po podjemni pogodbi se opravi v skladu z dogovorom, kot je to dogovorjeno v podjemni pogodbi.

Pri tem naj opozorimo, da delo po podjemni pogodbi NI zaposlitev.

Podjemna pogodba je pogodba obligacijskega (ne delovnega) prava in zato oseba, ki opravlja delo po podjemni pogodbi ni zaposlena. V kolikor pri delu preko podjemne pogodbe obstajajo elementi delovnega razmerja, je potrebna sklenitev pogodbe o zaposlitvi in takrat delavcu pripadejo pravice in omejitve iz delovnega razmerja.

Več informacij o tem boste našli na spodnjih povezavah:

Informiran.si - Katere so najpogostejše napake pri sklepanju podjemne pogodbe?

Informiran.si - Elementi delovnega razmerja - Kdaj delavec ne sme biti "zaposlen" preko podjemne / avtorske pogodbe ali s.p.-ja?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!