Vprašanje:

Je osebno dopolnilno delo obdavčeno?


Odgovor:

Dohodek, ki ga pridobite z osebnim dopolnilnim delom, je obdavčeno pri dohodnini, kot dohodek iz drugega pogodbenega razmerja.

Osnova za obdavčitev je posameznega dohodka, od katerega se odšteje 10% normiranih stroškov in (če jih mora izvajalec plačati sam) obvezni prispevki za socialno varnost (preko vrednotnice).

Na podlagi dokazil lahko uveljavalajte tudi dejanske stroške. Te stroške uveljavaljate v napovedi za dohodnino.

Davčna stopnja za obdavčitev znaša 25%.

Več o tem si lahko preberete v spodnjem članku:

Informiran.si - Kaj je osebno dopolnilno delo in kdo ga lahko opravlja?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!