Vprašanje:

Je lahko moj naročnik društvo, zavod, d.o.o. ali s.p., če opravljam prevajanje preko osebnega dopolnilnega dela?


Odgovor:

Ne. Dela, ki so določena pod točko A v Prilogi 1 Pravilnika o osebnem dopolnilnem delu, se ne smejo opravljati za pravno osebo, tuj pravni subjekt ali samozaposleno osebo.

Več o tem si lahko preberete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Kaj je osebno dopolnilno delo in kdo ga lahko opravlja?

Informiran.si - Kaj je in kaj ni delo na črno?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!