Vprašanje:

Naročniku urejam spletno stran. Zaračunam mu vzdrževanje. Besedilo pišem sama. Čigave so avtorske pravice?
 

Odgovor:

Katere pravice se prenesejo iz avtorja na naročnika, je stvar odgovora med naročnikom in avtorjem.

Običajna praksa v takšnem primeru bi bila, da se avtorske pravice objavljenega besedila na spletni strani prenesejo na naročnika, oz. lastnika spletne strani.

Vsekakor predlagamo, da tovrstne pravice in obveznosti opredelite (če niste) pisno, v pogodbi. Bodisi v pogodbi o sodelovanju, bodisi v avtorski pogodbi.

e-obrazec -  Avtorska pogodba (pogodba o prenosu avtorskih pravic)

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!