Vprašanje:

Če prodam računalnik na 3 obroke, katero pogodbo uporabim, da bo veljavna? Kaj predlagate?


Odgovor:

Vsekakor predlagamo, da podpišeta prodajno pogodbo, v kateri določita vse podrobnosti, predvsem pa opišita način in roke plačila vseh bodočih obrokov kupnine.

Idelano bi bilo, da bi bila prodajna pogodba sestavljena v obliki izvršljivega notarskega zapisa. Ampak glede na to, ker predvidevamo, da gre za relativno nizko vrednost kupnine, verjetno notarski zapis pogodbe v tem primeru ni cenovno smiselen.

Zato predlagamo da uporabite običajno prodajno pogodbo, ki jo lahko sestavite tudi preko e-obrazca, ki Vam je na voljo tu: Prodajna (kupoprodajna) pogodba za premičnine.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!