Vprašanje:

Dodatek na pandemijo je začasen dohodek. Se pri vlogi javnih pravic za socialno pomoč upošteva?
 

Odgovor:

Predvidevamo, da se je pomoč, ki jo navajate izplačala na podlagi Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo.

Načeloma pa se enkratni solidarnostni dodatki prejeti po tem zakonu ne štejejo v dohodek pri uveljavljanju pravic po predpisih, ki urejajo pravice iz javnih sredstev, razen pri izredni denarni socialni pomoči.

V kolikor se vprašanje nanaša na krizni dodatek, pa ta omejitev ne velja.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Rubež pomoči prejete zaradi epidemije COVID-19

Informiran.si - Krizni dodatek in oprostitev plačila prispevkov za delodajalce

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!