Vprašanje:


Kmalu bo 1 leto, ko smo v avtohiši kupili rabljen avto. Izvedeli smo, da je bil ta avto karamboliran. Kaj lahko storimo?

Odgovor:

V kolikor menite, da gre za stvarno napako, lahko od prodajalca zahtevate odgovornost za to napako.

Ali gre za stvarno napako ali ne, se ugotavlja in presoja v vsakem primeru posebej. Vsekakor pa predlagamo, da prodajalca obvestite in uveljavljate svoje pravice iz tega naslova.

e-obrazec - Obvestilo o stvarni napaki pri nakupu rabljenega motornega vozila (avtomobila, motorja...)

Prodajalca morate obvestiti v zakonskem roku to je 2 meseca po odkritju napake.

V primeru rabljenega vozila odgovornost prodajalca za stvarne napake ugasne, ko mine leto dni, odkar je bilo vozilo izročeno kupcu.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kaj lahko stori kupec avtomobila, ki ima napako za katero ni vedel?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!