Vprašanje:

Lahko mož izgubi socialno podporo, če je žena lastnica hiše?


Odgovor:

Načeloma se nepremičnina pri izračunu upošteva, razen če gre za stanovanjsko hišo, v katerem vi oz. večina oseb, ki se upoštevajo pri izračunu dejansko prebivate in imate prijavljeno stalno prebivališče, do vrednosti primernega stanovanj.

Predlagamo da se za več informacij o vašem konkretnem primeru obrnete neposredno na svoj CSD.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!