Vprašanje:

Stalno prebivališče imam na naslovu očetove bivše žene, brez pogodbe. Imam 29 let. Me lastnica lahko prisilno odjavi?
 

Odgovor:

Da. V kolikor dejansko ne prebivate na tem naslovu. V tem primeru lahko lastnica na svoji upravni enoti sproži postopek ugotavljanja dejanskega bivališča. Upravna enota bo v postopku ugotovila vaš dejanski naslov, na tem naslovu prijavila vaše stalno bivališče, na njenem naslovu pa ga odjavila.

V kolikor upravna enota ne bo ugotovila vašega dejanskega bivališča, bo prijavila zakonsko stalno bivališče na naslovu občine v kateri prebivate.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!