Vprašanje:

Nekaj mesecev nazaj so mi prenehali pošiljati račune za rtv prispevek. Sedaj pa sem dobil, da moram te račune poravnati.
 

Odgovor:

Podjetje je dolžno za storitve izdati račun, vendar pa dejstvo, da računa niste prejeli, ne pomeni, da obveznost plačila ni nastala. Račun oziroma izstavitev računa ni pogoj za nastanek obveznosti. Tako ste dolžni obveznosti za nazaj poravnati.

Predlagamo, da se obrnete na upnika, najdete vzrok zapleta in se poskušate dogovoriti za obročno poplačilo.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!