Vprašanje:

Kako vrniti kupljen rabljen avto bivšemu lastniku, ker je karamboliran in tega ni povedal.

Odgovor:

Za uveljavljanje stvarne napake morate obvestiti prodajalca in mu dati možnost, da si napako ogleda.

e-obrazec - Obvestilo o stvarni napaki pri nakupu rabljenega motornega vozila (avtomobila, motorja...)

Prodajalca morate obvestiti v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. 

Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bilo vozilo izročeno, če gre za novo vozilo oz. ko mine eno leto, če gre za rabljeno vozilo.

V kolikor je prodajalec fizična oseba, ga morate obvestiti v 8. dneh, v primeru skrite napake pa lahko napako uveljavljate v roku 6 mesecev od nakupa.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kaj lahko stori kupec avtomobila, ki ima napako za katero ni vedel?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!