Vprašanje:

Partner je lastnik hiše, na kateri je prijavljen d.o.o.. Ker ne dovoljujemo naslova tej firm, nas zanima izbris.
 

Odgovor:

Glede na določilo 427. člena Zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju, se pravna oseba izbriše iz sodnega registra brez likvidacije če ne posluje na poslovnem naslovu, vpisanem v sodni register.

Kot lastnik objekta na naslovu, ki je v sodni register vpisan kot poslovni naslov pravne osebe, lahko, v kolikor d.o.o. na naslovu ne posluje, pri notarju partner poda predlog za izbris d.o.o.ja iz sodnega registra brez likvidacije.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!