Vprašanje:

Kakšen je postopek za prodajo podedovanega traktorja? Ni registriran.


Odgovor:

S kupcem sklenete prodajno pogodbo, ki je podlaga za prepis.

e-obrazec - Prodajna (kupoprodajna) pogodba za motorno vozilo

Po sklenitvi prodajne pogodbe s kupcem opravita prepis vozila na upravni enoti, ali pri organizaciji, ki opravlja tehnične preglede vozil.

Prepis opravita osebno, s sabo pa morata imeti osebne dokumente, sklep o dedovanju, v katerem ste navedeni kot dedič vozila, kupec pa mora urediti tudi tehnični pregled in zavarovanje vozila (če bo vozilo prijavil v promet). Če vozila ne bo prijavil v promet, mora navesti, kje se vozilo nahaja, na posebnem obrazcu, ki ga dobi ob prepisu.

Več informacij o tem boste našli spodaj:

Informiran.si - Kakšen je postopek pri prodaji avtomobila brez posrednika?

Informiran.si - Kako po novem poteka prepis pri prodaji rabljenega avtomobila?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!