Vprašanje:

Lahko, kot mati hčerke, zahtevam prepoved približevanja nad njenim partnerjem, ki jo je pretepel in zdaj ogroža tudi mene?
 

Odgovor:

Prepoved približevanja je ukrep, ki ga v primeru nasilja v družini, policija samostojno izreče, da zagotovi varnost žrtvi in prepreči nadaljnje nasilje.

Prepoved približevanja policist izreče ustno in velja skupno 48 ur. Sodišče lahko prepoved podaljša na skupno 10 dni.

Nato lahko vsaj tri dni pred iztekom prepovedi na sodišču predlagate podaljšanje prepoved na skupno 60 dni.

Predlagamo, da se za več informacij obrnete neposredno na policijo in podate prijavo.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!