Vprašanje:

Pri pokojninski družbi bi dvignil pokojninsko rento v enkratnem znesku. Lahko nakazilo opravijo upravičencu, ki ga sam določim?


Odgovor:

Za konkretnejši odgovor bi bilo potrebno preveriti splošne pogoje pokojninskega zavarovanja, načeloma pa bi to moralo biti mogoče, v kolikor boste pokojninski družbi izdali ustrezno pooblastilo za takšno nakazilo.

Seveda predlagamo, da pri pokojninski družbi predhodno zadevo preverite in uredite vse potrebno za izplačilo.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!