Vprašanje:

Kot samostojni kulturni delavec ne ustvarim mesečnega dohodka za preživetje. Lahko zaprosim za socialno pomoč?
 
 

Odgovor:

Do denarne socialne pomoči ste upravičeni, v kolikor nimate dovolj sredstev za preživetje, nimate premoženja in prihrankov, ki bi vam omogočali preživetje, in aktivno rešujete svojo socialno problematiko. Osnovni znesek minimalnega dohodka od 1. 8. 2018 dalje znaša 392,75 EUR.

Predlagamo, da  se obrnete na pristojni Center za socialno delo, in osebno ali po pošti, vložiti enotno vloge za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev.

Vloga - Enotna vloga za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev

Za več informacij glede socialnih transferjev se lahko obrnete neposredno na svoj pristojni Center za socialno delo, oz. preverite z vpogledom v podatke o priznanih pravicah iz javnih sredstev.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!